На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » Хранителни добавки » Специализирани формули - женско здраве » Natur Produkt

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Climenum / Клименум, при менопауза, 28 табл. ДЕН + 28 табл. НОЩ

Climenum / Клименум, при менопауза, 28 табл. ДЕН + 28 табл. НОЩ
Natur Produkt
Рейтинг:  1 2 3 4 5
24 , 76лв.

Информация

Описание:

  • Система с 24-часово комплексно действие.
  • При менопауза.
  • Под формата на филмирани таблетки.
  • Активни съставки - таблетка ДЕН /Екстракт от семена на соя, Екстракт от червена детелина, Фруктоолигозахариди, Магнезий, Витамин B6/, таблетка НОЩ /Екстракт от семена на соя, Калций, Пулверизирани шишарки от хмел, Фруктоолигозахарид, Фолиева киселина, Витамин D.
  • Допринася за справяне с горещите вълни, безпокойството или раздразнителността в периода на менопауза.
  • Поддържане на нормалното състояние на костите.
  • Нормалното функциониране на нервната система.
  • Хранителна добавка.
  • Производител - Natur Produkt, Германия.


 Клименум представлява балансиран комплекс от активни съставки, койтодопринася за справяне със симптомите при жени в менопауза. Съдържа 28 филмирани таблетки ден (система ден) и 28 филмирани таблетки нощ (система нощ).

В допълнение, Клименум допринася и за поддържане на нормалното състояние на костите,както и за нормално функциониране на нервната система.

 

Соевите фитоестрогени (генистеин и даидзеин) са субстанции, които структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Оказват благоприятен ефект на топлите вълни, нощните изпотявания, раздразнителността и напрежението при жени в менопауза Нови изследвания демонстрират, че соевите изофлавони имат и антиоксидантни свойства – подпомагат инхибирането на свободни радикали, които са свързани и с механизмите на стареене.

Екстрактът от червена детелина (Trifolium pratense) е с висока концентрация на изофлавони и допринася за благоприятстване на вегетативните реакции . Допълнително поддържа доброто състояние на нервната система

Екстрактът от червена детелина в сутрешната таблетка Клименум допринася за вегетативните реакции през деня и поддържа доброто състочние на нервната система.

Фруктоолигозахаридите са захари, срещащи се в природата – лук, чесън, аспарагус, банани, артишок. Те са леки подсладители, нямат калории, не предизвикват кариес и се считат за разтворими диетични фибри. Имат пребиотичен ефект и способстват за поддържане на нормалната функция на червата.

Фруктоолигозахаридите, съдържащи се в сутрешната и нощната таблетка Клименум, допринасят за намаляване на констипацията (запека).

Калцият заедно с Vit D3 е необходим за поддържане на нормалното състояние на костите.

Налице е тясна връзка между приема на калций самостоятелно или в комбинация с Vit D по отношение редукция на загубата на костната плътност при жени в менопауза. Витамин D3 участва в процесите на делене на клетката и допринася за нормалната функция на имунната система.

 

Комбинацията от фитоестрогени, калций и Vit D3 в Клименум допринасят за доброто здраве на костите.

 

Магнезий

Множество проучвания доказват взаимовръзката между магнезий и калций за поддържане на нормалното състояние на костите. Магнезият възпрепятства отлагането на неразтворен калций в бъбреците (бъбречни камъни), в коронарните артерии (калцификатите са част от процеса на атеросклероза) и в ставния хрущял (ставни калцификати).

 

Едновременният прием на магнезий и калций не се препоръчват, тъй като калцият пречи на абсорбцията на магнезия.

 

Магнезият е необходим и за нормалното функциониране на около 300 ензима.Така допринася за нормалното протичане на метаболизма и за образуване на енергия в организма. Допълнително спомага за нормалното функциониране на нервната система и за поддържане на нормално психично здраве.

 

Двете системи ДЕН и НОЩ в Клименум осигуряват прием на магнезий сутрин и прием на калций вечер.

 

Пулверизираните шишарки от хмел (Humulus lupulus) съдържат фитоестрогени, Vit B1, B3, B6, PP.

Те допринасят за намаляване симптомите на психичен стрес и за добрия сън.

Фолиевата киселина (Vit B9) заедно с Vit B12 подпомагат за нормалния синтез на ДНК и РНК, както и за нормалното кръвообразуване. Допринася и за нормалния метаболизъм на хомоцистеина, който е маркер за увеличен риск от атеросклероза. Подпомага поддържането на нормално психично здраве. В дългосрочен аспект повлиява благоприятно състоянието на артериите.

Шишарките от хмел и фолиевата киселина в нощната таблетка повлияват вечерните оплаквания и спомагат за добрия сън.

Vit B6 (Пиридоксин) допринася за нормалното функциониране на нервната и имунната система, както и за поддържането на добро психично здраве. Допринася за намаляване на чувството на отпадналост и умора.Начин на прием:

Сутрин – 1 таблетка ДЕН; Вечер – 1 таблетка НОЩ.


Състав:

Активни съставки в 1 таблетка ДЕН:

Екстракт от семена на соя 125mg; Екстракт от червена детелина 75mg; Фруктоолигозахариди 75mg; Магнезий 57mg; Витамин B6 2mg.

 

Активни съставки в 1 таблетка НОЩ:

Екстракт от семена на соя 125mg; Калций 120mg; Пулверизирани шишарки от хмел 50mg; Фруктоолигозахариди 50mg; Фолиева киселина 200μg; Витамин D 5μg (200IU).


Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.

 

Предложението важи до изчерпване на промоционалните количества!


Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (14)

Таня 20 / 10 / 2016

Има ли определена продължителност, в която трябва да се пие и след това да се прекрати приема? Или при продължителен прием спира ли да действат хапчетата?

Marvi.bg 25 / 10 / 2016

Таня

Има ли определена продължителност, в която трябва да се пие и след това да се прекрати приема? Или при продължителен прием спира ли да действат хапчетата?

Добре е да приемате за 3-6 месеца, след което е препоръчително да направите пауза от 1 месец и отново да подновите приема.

София 20 / 01 / 2017

Има ли странични ефекти пиенето продължително време на Клименум . Влияе ли на теглото в посока увеличение , привиква ли се с него след употребата му 6 месеца ?

Marvi.bg 20 / 01 / 2017

София

Има ли странични ефекти пиенето продължително време на Клименум . Влияе ли на теглото в посока увеличение , привиква ли се с него след употребата му 6 месеца ?

Производителят не посочва възможни странични ефекти от действието на продукта.

Ина 20 / 02 / 2017

Как се приема, преди или след хранене, не е написанов листовката.

Marvi.bg 21 / 02 / 2017

Ина

Как се приема, преди или след хранене, не е написанов листовката.

Действието на продукта /респ. приема му/, няма връзка с храненето.

Силвия 27 / 03 / 2017

Имам проблем с щитовидната жлеза, може ли да се приема с комбинация с Селен?

Marvi.bg 27 / 03 / 2017

Силвия

Имам проблем с щитовидната жлеза, може ли да се приема с комбинация с Селен?

Няма посочено противопоказание за прием от пациенти с проблеми с щитовидната жлеза.

Елка 04 / 07 / 2017

В климакс съм от една година. Преди месец се прегледах и лекарят каза,че ми се е появила фуликула на яйчника. Предписа ми Клименум. Възможно ли е посредством този медикамент това образувание да изчезне?

Marvi.bg 04 / 07 / 2017

Елка

В климакс съм от една година. Преди месец се прегледах и лекарят каза,че ми се е появила фуликула на яйчника. Предписа ми Клименум. Възможно ли е посредством този медикамент това образувание да изчезне?

Възможно е да окаже подобно въздействие, имайки в предвид съставките на продукта. Следвайте указанията на лекуващия Ви лекар.

Ирина Маринова 02 / 09 / 2017

Може ли заедно с Клименум да се пие див ямс?

Marvi.bg 04 / 09 / 2017

Ирина Маринова

Може ли заедно с Клименум да се пие див ямс?

Би могло да приемате комбинирано.

Христова 22 / 12 / 2017

Може ли да се комбинира със Соя Витал или съдържанието на соя е достатъчно в този продукт?

Marvi.bg 29 / 12 / 2017

Христова

Може ли да се комбинира със Соя Витал или съдържанието на соя е достатъчно в този продукт?

Не е необходим допълнителен прием на соеви изофлавони, дневната доза Клименум е напълно достатъчна.

Подобни продукти

Actavis, ЛеноФорт, ленено масло Омега 3-6-9, 1000 мг., 90 капс.

Повече здраве директно от природата! Всяка капсула ЛеноФорт съдържа максимална доза (100 mg.) висококачествено ленено масло. Качественото и свежо масло, добито чрез студено пресоване, има едно сериозно предимство - съдържа над четири пъти
18.00 лв.
16.95лв.

AboPharma ISOFLAVON, при менопауза, 75 мг., 30 капс.

ISOFLAVON - Натурална алтернатива за жените в менопауза! Менопаузата нормално настъпва естествено, а при някои заболявания се налага да се предизвика по изкуствен път. Тя представлява серия от промени, които могат да настъпят във възрастта
11.81лв.

Фемовита, за облекчаване симптомите при менопауза, 30 капс.

Описание:Комбиниран продукт на билкова основа.Под формата на капсули.Зa облекчаване на симптомите, съпътстващи менопаузата.Повлиява благоприятно вазомоторните прояви при естествен и посткастрационен климактериум.Зa профилактика на менопаузн
23.10лв.

Nature's Way, ДАМИАНА (лист), 400 мг., 100 капс.

ДАМИАНА - 100 капсулиХранителна добавкаЕстествен АфродизиакПри нервна и мускулна слабост При главоболие, депресия, невроза, безсъние, нощно изпотяване, хронична умора, хормонален дисбаланс, предменструален синдром и менопауза Съдържание(в 2
16.75лв.

Nature's Way, ДЕТЕЛИНА ЧЕРВЕНА (цвят), 400 мг., 100 капс.

Red Clover Blossoms 100 капсулиХранителна добавка Смекчава симптомите на менопаузата, намалява риска от остеопороза, действа превантивно срещу рака на гърдата и мастопатии. Съдържание: Детелина(стебло, лист, цвят) 800 mg, Витамин С 2 mg, Въ
18.38лв.

Nature's Way, КИТАЙСКА АНГЕЛИКА (корен), 565 мг., 100 капс.

Dong Quai Root 100 капсули Хранителна добавкаНормализира хормоналния баланс в женския организъмВъзстановява редовността на менструалния цикъл и отстранява болезнените усещанияЗа жизненост и енергия Съдържание: Китайска Ангелика (корен) 1,1
21.41лв.
Swiss Image
Ruboril
Betty

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.