На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » За бебето и детето » Лекарствени средства » Висока температура » UPSA

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Efferalgan / Ефералган, при болка и повишена температура, 500 мг., 16 ефф. табл.

Efferalgan / Ефералган, при болка и повишена температура, 500 мг., 16 ефф. табл.
UPSA
Рейтинг: 1 2 3 4 5
5 , 00лв.

Информация

Описание:

 • Аналгетик-антипиретик.
 • Под формата на ефервесцентни /разтворими/ таблетки.
 • Показан за употреба при:

         - грипоподобни състояния

         - висока температура

         - болка - главоболие, зъбобол, мускулни болки

 • Активна съставка - Парацетамол.
 • Аналгетично и антипиретично действие.
 • Понижава повишената тенпература.
 • Облекчава интензитета на болката.
 • За възрастни и деца над 2 години.
 • Лекарствено средство.
 • Производител - Франция.


 Ефералган е лекарствено средство предназначено е за симптоматично лечение на болки с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни или менструални болки.Тази лекарствена форма е предназначена за възрастни и деца с тегло над 13 килограма /на възраст над 2 години/.
 Активната съставка е ПарацетамолПарацетамолът има аналгетично и антипиретично действиеАналгетичното му действие се изразява на централно ниво и се счита, че той повишава прага на чувствителност. От друга страна той действаантипиретично - намалява повишената температура, като блокира ефектите на ендогенните пирогени върху центъра за контрол на температурата в хипоталамуса.

Ефералган е под формата на бързоразтворими ефервесцентни таблетки.  Начин на употреба: 

Това лекарство е предназначено за възрастни и деца над 13 кг (над 2 години).

При децата е задължително да се спазва дозировката, която се определя в зависимост от теглото на детето. Приблизителните възрасти са дадени само ориентировъчно в зависимост от теглото на детето. Ако не знаете теглото на детето, претеглете го, за да приложите най-подходящата доза.
Съществуват различни лекарствени форми на парацетамол, така че лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете.

Препоръчваната дневна доза парацетамол е около 60 мг/кг/ден, като тя се разделя на 4 или 6 приема, т.е. около 15 мг/кг на всеки 6 часа или 10 мг/кг на всеки 4 часа.

• Обичайната дозировка е:

За деца с телесно тегло от 13 до 20 кг (на възраст от около 2 до 7 години) дозата е половин таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 2 таблетки (разпределени на четири приема по половин таблетка).

За деца с телесно тегло от 21 до 25 кг (на възраст от около 6 до 10 години) дозата е половин таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 3 таблетки (разпределени на шест приема по половин таблетка).

За деца с телесно тегло от 26 до 40 кг (на възраст от около 8 до 13 години) дозата е една таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 4 таблетки.

За деца с телесно тегло от 41 до 50 кг (на възраст от около 12 до 15 години) дозата е една таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 6 таблетки.

За възрастни и деца с тегло над 50 кг (на възраст от 15 години нататък) обичайната доза е една до две таблетки от 500 мг на прием (в зависимост от интензитета на болката), като при необходимост приемът се повтаря след най-малко 4 часа.

Обикновено не е необходимо да се надвишава дневната доза от 3 гр парацетамол, т. е. 6 таблетки на ден. В случай на по-силни болки и след консултация с лекар общата доза може да се увеличи до 4 гр парацетамол дневно или 8 таблетки на ден.

За дози, по-високи от 3 гр парацетамол дневно, е необходимо да се консултирате с лекар.

НИКОГА НЕ ПРИЕМАЙТЕ ПОВЕЧЕ ОТ 4 гр ПАРАЦЕТАМОЛ ДНЕВНО (Като вземете под внимание всички лекарства, които съдържат парацетамол)!

В случаите на тежко бъбречно заболяване (тежка бъбречна недостатъчност) интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 8 часа. Не надвишавайте дозата от 6 таблетки на ден (3 гр).

Метод и начин на приложение

Перорално приложение. Таблетката трябва да се разтвори напълно в чаша вода и да се изпие веднага.
Освен това, ако температурата на детето надвиши 38,5°С, следните действия ще направят лечението с това лекарство по-ефикасно:
•    съблечете детето
•    дайте му да пие течности
•    не оставяйте детето в прекалено затоплено помещение
•    ако е необходимо, изкъпете го във вода, която е с 2°С под телесната температура на детето.

Честота и време на приложение на лекарството

Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на болката и треската.
При деца е необходим интервал за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа между приемите, както през деня, така и през нощта.

При възрастни трябва да има интервал от най-малко 4 часа между приемите.

В случаите на тежки бъбречни заболявания (тежка бъбречна недостатъчност) интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 8 часа.
Съдържание в 1 ефф. табл. EFFERALGAN:


Парацетамол: 500 мг


Помощни вещества:

Безводна лимонена киселина, безводен натриев карбонат, натриев хидроген карбонат, сорбитол, захарин натрий, докузат натрий, повидон, натриев бензоат. За една ефервесцентна таблетка.


Лекарствена форма

Ефервесцентна таблетка с делителна черта. Кутия с 16 таблети.


Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (0)

Продукта "Efferalgan / Ефералган, при болка и повишена температура, 500 мг., 16 ефф. табл." не е коментиран.
Бъдете първият коментирал в Marvi.bg!

Подобни продукти

Efferalgan / Ефералган, супозитории при болка и повишена температура - за деца 2-3 год., 150 мг., 10 бр.

Описание:Аналгетик-антипиретик.За деца 6 месеца - 3 години.Под формата на супозитории /свещички/.За ректално приложение.Показан за употреба при: - грипоподобни състояния - висока температура - болка - главоболие, зъбобол, мускулни б
4.38лв.

Efferalgan / Ефералган, супозитории при болка и повишена температура - за деца 4-9 г., 300 мг., 10 бр.

Описание:Аналгетик-антипиретик.За деца 4-9 години.Под формата на супозитории /свещички/.За ректално приложение.Показан за употреба при: - грипоподобни състояния - висока температура - болка - главоболие, зъбобол, мускулни болкиАктивна
4.41лв.

Efferalgan / Ефералган с Витамин С, при болка и повишена температура, 330 мг., 20 ефф. табл.

Описание:Аналгетик-антипиретик.Под формата на ефервесцентни /разтворими/ таблетки.Показан за употреба при: - грипоподобни състояния - висока температура - болка - главоболие, зъбобол, мускулни болкиАктивна съставка - Парацетамол и Вит
5.98лв.

Arthro Guard, гел при мускулни болки и травми, 50 мл.

Предназначение: Неврогенни и мускулни болки, ревматизъм, артрит, тендовагинити мускулни крампи и разтежения натъртвания и подкожни кръвоизливи мускулна умора травми на меките тъкани със и без кървонасядане (вкл. и при физически натоварвани
16.80лв.

Фастум гел, при болка в ставите и мускулите, 2,5%, 100 гр.

Продукт за бързо облекчаване на болките в кръста, ставите и мускулите, съдържа кетопрофен.Fastum Gel прониква дълбоко до самия център на болката, освежава с приятен аромат, не оставя следи по кожата и дрехите, отличава се с много добра поно
11.39лв.

Finalgon / Финалгон унгвент, за облекчаване на болката при артрит и травми, 20 гр.

Гел за бързо облекчаване на болките във врата, гърба и кръста и при различните видове ставни схващания. Финалгон е показан за употреба при: Артрит, ревматични болки в ставите и мускулите, спортни травми, контузии и навяхвания, мускулна болк
6.39лв.
BABE
Lierac
Флудрекс

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.