На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » За бебето и детето » Лекарствени средства » Висока температура » UPSA

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Efferalgan / Ефералган сироп, при болка и повишена температура - за деца, 3%, 90 мл.

Efferalgan / Ефералган сироп, при болка и повишена температура - за деца, 3%, 90 мл.
Нова визия Efferalgan / Ефералган сироп, при болка и повишена температура - за деца, 3%, 90 мл.
UPSA
Рейтинг: 1 2 3 4 5
3 , 12лв.

Информация

Описание:

 • Аналгетик-антипиретик.
 • За деца от 1 месец - 12 години /4 до 32 кг./.
 • Под формата на сироп за перорален прием.
 • Показан за употреба при:

         - висока температура

         - болка с лек / умерен интензитет - главоболие, зъбобол, мускулни болки

 • Активна съставка - Парацетамол.
 • Аналгетично и антипиретично действие.
 • Понижава повишената тенпература.
 • Облекчава интензитета на болката.
 • С дозаторна лъжичка.
 • Лекарствено средство.
 • Производител - Унгария.


 Ефералган е лекарствено средство предназначено е за симптоматично лечение на болки с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки.Тази лекарствена форма е предназначена за деца с тегло от 4 до 32 кг /на възраст от 1 месец до 12 години/. 
Активната съставка е Парацетамол.
Парацетамолът има аналгетично и антипиретично действиеАналгетичното му действие се изразява на централно ниво и се счита, че той повишава прага на чувствителност. От друга страна той действа антипиретично - намалява повишената температура, като блокира ефектите на ендогенните пирогени върху центъра за контрол на температурата в хипоталамуса.

Начин на отпускане:

 • При деца от 1 до 3 месеца да се отпуска по лекарско предписание.
 • При деца от 3 месеца до 12 години да се отпуска без лекарско предписание.Начин на употреба: 

Дозата парацетамол зависи от теглото на детето. Възрастите са дадени само ориентировъчно. Ако не знаете теглото на детето, трябва да го измерите, за да приложите най-подходящата доза.
Парацетамол съществува в различни лекарствени форми, следователно лечението може да се пригоди към теглото на всяко дете.
Препоръчваната дневна доза зависи от теглото на вашето дете. Тя е 60 mg/kg/ден, за препоръчване разпределена на 4 или 6 приема, т.е. около 15 mg/kg на всеки 6 часа. Когато имате съмнения, потърсете съвета на Вашия лекар.
Градуираната дозаторна лъжичка, показваща 4 — 8 — 12 — 16 Kg (с деления на всеки килограм), подсигурява при всеки прием да се дава правилната доза в зависимост от теглото на детето.

Например:
от 4 до 16 kg:
 използвайте дозаторната лъжичка, съответстваща на теглото на детето. Приемът, ако е необходимо, трябва да се повтори след 6 часа;
от 16 до 32 kg: първо напълнете дозаторната лъжичка до делението 16 kg и след това допълнете изискващото се количество като напълните лъжичката втори път, докато се достигне теглото на детето. Приемът, ако е необходимо, трябва да се повтори след 6 часа.

Да се приема през устата. Да се приема в чист вид или разтворен в малко количество вода, мляко или плодов сок.
Натиснете и завъртете специалната, безопасна за деца капачка, за да отворите бутилката.
Затваряйте бутилката след всяка употреба.

Освен това, ако температурата надвишава 38,5°С предприемете следните действия докато изчаквате идването на Вашия лекар:

 • Съблечете детето.
 • Дайте на детето да пие течности.
 • Намалете отоплението.
Честота и време на приложение на лекарството

Редовното приемане предпазва от колебания в нивата на болката и температурните състояния.
При деца между приемите трябва да има интервали, за предпочитане от по 6 часа.
В случаи на тежко бъбречно заболяване (тежка бъбречна недостатъчност), интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 8 часа.

Състав:


Парацетамол: 3,0 g за 100 мл. перорален разтвор.
Помощни вещества: макрогол 6000, разтвор на захароза, захарин натрий, калиев сорбат, лимонена киселина безводна, карамел-ванилов аромат, пречистена вода. 
За 100 мл. перорален разтвор.
Нежелани лекарствени реакции:

Както при всички лекарствени продукти, това лекарство може при някои индивиди да доведе до по-тежки или по-леки нежелани реакции:

В редки случаи могат да се развият кожни обриви, зачервяване на кожата или алергични реакции под формата на внезапно подуване на лицето или шията или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане.

Ако това се случи, незабавно прекратете лечението, информирайте Вашия лекар и не приемайте повече лекарства, които съдържат парацетамол.

В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: ненормално ниски нива на някои бели кръвни клетки или на други кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от носа или венците. Ако това се случи, консултирайте се с лекар.

Локални реакции, свързани с начина на приложение - възпаление на правото черво или ануса (виж "Специални предупреждения"). Не се колебайте да информирате Вашия лекар, ако забележите някакви нежелани реакции, които не са описани в листовката.


Съхранение:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 30°С. Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.Преду употреба задължително прочетете листовката!


Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (0)

Продукта "Efferalgan / Ефералган сироп, при болка и повишена температура - за деца, 3%, 90 мл." не е коментиран.
Бъдете първият коментирал в Marvi.bg!

Подобни продукти

Nature's Way, ДАМИАНА (лист), 400 мг., 100 капс.

ДАМИАНА - 100 капсулиХранителна добавкаЕстествен АфродизиакПри нервна и мускулна слабост При главоболие, депресия, невроза, безсъние, нощно изпотяване, хронична умора, хормонален дисбаланс, предменструален синдром и менопауза Съдържание(в 2
16.75лв.

Мемоплант, при съдово-мозъчни смущения, 40 мг., 20 филмирани табл.

За лечение на смущения при леки до средни форми на намаление на интелектуалните способности: нарушения на паметта, нарушения на концентрацията, световъртеж, шум в ушите, главоболие. Удължаване на разстоянието, изминавано без болка, при забо
8.63лв.

Ibuprom MAX / Ибупром МАКС, аналгетично и противовъзпалително действие, 400 мг., 12 обвити табл.

Ибупром е нестероидно противовъзпалително лекарство с бързо и ефикасно действие.Ибупром се препоръчва при продължителни, периодични, остри и хронични болки. Лекарствени вещества: Ibuprofen 400mg ПОКАЗАНИЯ: Симптоматично лечение на лека до у
6.17лв.

Actavis, ПРОАЛГИН, при болка и температура, 500 мг., 20 табл.

Проалгин - разумният избор на аналгетик!Проалгин е ефективен класически аналгетик, гарантиращ силно противоболково и температуропонижаващо действие. Описание:Лекарствен продукт под формата на таблетки при болка и температура.Съдържа Метамиз
1.61лв.

BAYER Saridon / Саридон, при болка и висока температура, 10 табл.

САРИДОН е болкоуспокоително лекарствено средство, препоръчително при главоболие, мигрена, зъбобол, болки, свързани с менструацията, облекчаване на ревматична или следоперативна болка, както и при повишена температура и болки при симптоми н
4.44лв.

Кафетин СК, при болка, 10 табл.

Кафетин СК е лекарствен продукт без лекарско предписание, Съдържа парацетамол(250мг.), пропифеназон(210мг.), кофеин(50мг.). Препоръчва се при главоболие, следоперативни и посттравматични болки, зъбобол и мигрена. Дозировка: За възрастни и
3.75лв.
Biorepair
Xerolan
Haya Labs

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.