На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » Хранителни добавки » Храносмилателна система » BIOCODEX

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Enterol / Ентерол, при диария, 250 мг., 10 сашета

Enterol / Ентерол, при диария, 250 мг., 10 сашета
BIOCODEX
Рейтинг: 1 2 3 4 5
9 , 89лв.

Информация

Пробиотичен продукт номер 1 за лечение на диария, в световен мащаб!

 

Описание:

 • За симптоматично лечение на остра инфекциозна диария при възрастни и деца.
 • Подходящ също при:
        - за профилактика и лечение на колит и диария, причинени от антибиотици
        - профилактика на диария влседствие на хранене със сонда
        - профилактика на дисбактериоза вследствие на лечение с антибиотици
        - лечение на синдрома Colon irritable
 • Активно вещество - Lyophilized Saccharomyces bouiardii /лечебни дрожди/.
 • Под формата на бързоразтворими сашета /прахчета/.
 • Спира диарията и придружаващата я симптоматика.
 • Притежава противомикробно действие.
 • Нормализира чревната микрофлора.
 • Повишава имунната защита.
 • Съдържа лактоза.
 • Производител - Франция.


 ЕНТЕРОЛ е уникален прoдукт по отношение стопиране и превенция при симптоми на остра диария. Неговият ефект се дължи на високоефективната формула базирана на действието на лечебните дрожди Sacharomyces boulardii (сахаромицети) - полезни бактерии естествено срещащи се в стомашно-чревния тракт. Притежават противомикробен ефект по отношение на микроорганизми, предизвикващи диария, като Clostridium dificile (предизвикващ псевдомембранозен колит), Clostridium pneumoniae, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida krusei, Candida pseudotropica, салмонели, шигели, Escherichia coli. Лечебните дрожди Sacharomyces boulardii произвеждат тиамин, рибофлавин, пиридоксин, фолиева киселина и никотинамид. ENTEROL повишава локалната имунна защита, като стимулира биосинтезата на IgA и секреторните компоненти на други имунолобулини. Препаратът повишава активността на дизахаридазите в тънкото черво (лактаза, сукраза, малтоза) и възстановява нормалните функции на червата. По-важното е, че ЕНТЕРОЛ действа в две направления: освен че третира вече възникнала диария, той също така предотвратява повторно възникване на диария.

В случай на вирусна или бактериална остра диария, Ентерол действа ефективно. Също така препаратът предотвратява диарии, които обикновено се придружават с антибиотичното лечение. Доказано е, че близо 30 % от пациентите страдат от диария по време на антибиотична терапия. Тъй като Sacharomyces boulardii са единствените пробиотични дрожди с естествена резистентност към антибиотици, ЕНТЕРОЛ ще Ви позволи да продължите и завършите лечението си, без неприятните странични ефекти от диария.

Освен това ЕНТЕРОЛ минимизира ефектите от диария свързани с редица други условия като диария при пътуване и синдром на дразнимото черво.

ЕНТЕРОЛ е доказал ефективността си многократно. Подкрепен от множество фамакологични и клинични проучвания, които потвърждават, че ЕНТЕРОЛ е най-добрият препарат по безопастност и ефективност, за лечение на диария. Освен това трябва да отбележим, че лечебните дрожди в Enterol са в лиофилизиран вид, което гарантира най-високо качество, жизненост и стабилност на полезните бактерии.


Начин на прием: По 1-2 сашета дневно /на 12 часа/. Съдържанието на сашето се разтваря в малко вода или подсладена безалкохолна напитка, разбърква се и се изпива. Прахът може също да се смеси с храна.


Съдържание в 1 саше ENTEROL: Lyophilized Saccharomyces bouiardii 282.50 mg (еквивалентни на 250 mg дрожди и 32.50 mg lactose)

Помощни вещества: фруктоза, безводен силициев диоксид, плодов овкусител.Противопоказания:
Кога не трябва да използвате Enterol:
- Свръхчуствителност към някоя от съставките
- Пациенти с централен венозен катетър
 


На какво трябва да обърнат внимание бременните жени и кърмещите майки: Като предпазна мярка, за предпочитане е, да се избягва употребата на този лекарствен продукт по време на бременност. При липсата на данни за предпочитане е да се избягва употребата на този лекарствен продукт по време на кърмене.

Предпазни мерки при употреба и предупреждения:
Какви предпазни мерки трябва да се съблюдават:
 Enteral съдържа живи клетки. Затова този лекарствен продукт не бива да се смесва с много горещи (над 50°С), ледени или алкохолни напитки или храни.
 


На какво трябва да обърнете внимание, ако шофирате превозно средство, работите с машини или работите без сигурна опора? Няма данни Enterol да влияе върху способността за шофиране и работа с машини.
Enterol прах съдържа лактоза. Неподходящ при хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/ галактозен синдром на малабсорбция.
 


Лекарствени взаимодействия: Кои други лекарствени продукти влияят на действието на Enterol или какво вияние има Enterol върху ефекта на други лекарствени продукти?
Тъй като Enterol има гъбичен произход, не трябва да се прилага със системни или перорални противогъбични лекарствени продукти.
 


Кои храни, напитки и т.н. трябва да избягвате: Този лекарствен продукт не бива да се смесва с много горещи (над 50°С), ледени или алкохолни напитки или храни.

Нежелани лекарствени реакции:
Кои нежелани лекарствени реакции могат да се появят, докато приемате Enterol:
 Съобщавано е за редки случаи на епигастрални (надстомашни) болки, които не са наложили спиране на лечението.Ако наблюдавате при Вас някакви нежелани лекарствени реакции, неописани в тази листовка, трябва да съобщите за тях на Вашия лекар или фармацевт.
 


Какви мерки трябва да се предприемат в случай на нежелани лекарствени реакции: Вашият лекар ще реши какви възможни контрамерки се изискват. 
 


Срока на годност: Дата на срока на годност е отбелязан на опаковката.
Не използвайте тази опаковка след изтичане на срока на годност.
 


Как трябва да съхранявате Enterol: Да се съхранява на места, защитени от влага и топлина.
Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (4)

Ралица Кирилова 02 / 03 / 2016

Здравейте! Детето ми е на 4години и се налага терапия с антибиотик Аугументин 312.5 - 3пъти по 4мл дневно. Започна и разстройство въпреки че започнах да му давам Биобаланс два дни преди антибиотика и заедно с него. Питането ми е дали Ентерол е по-добрия вариант, да давам ли и двете едновременно, ил исамо Ентерол и по колко дневно(едно или две прахчета)?!?!? Благодаря Ви!

Marvi.bg 04 / 03 / 2016

Ралица Кирилова

Здравейте! Детето ми е на 4години и се налага терапия с антибиотик Аугументин 312.5 - 3пъти по 4мл дневно. Започна и разстройство въпреки че започнах да му давам Биобаланс два дни преди антибиотика и заедно с него. Питането ми е дали Ентерол е по-добрия вариант, да давам ли и двете едновременно, ил исамо Ентерол и по колко дневно(едно или две прахчета)?!?!? Благодаря Ви!

Давайте Ентерол само, ако е налице диария, в противен случай, може да продължите с Биобаланс.

Силвия 29 / 03 / 2017

Здравейте детето ми е на 1годинка и има разстройство мога ли да и дам ентерол и колко

Marvi.bg 30 / 03 / 2017

Силвия

Здравейте детето ми е на 1годинка и има разстройство мога ли да и дам ентерол и колко

Може да давате по 1 прахче на ден. Ако проблема продължава, задължително е да се консултирате с лекуващия лекар на детето.

Подобни продукти

MUSTELA Bebe, Дермопочистващ гел от първия ден на живота, 500 мл.

Дермопочистващ гел от първия ден на живота! Описание:Дермопочистващ гел от първия ден.За новородени и бебета.За деликатно почистване на коса и тяло.Предотвратява и спомага за отстраняването на хидролипидните корички (с балансирано pH, не съ
22.88лв.

MUSTELA Bebe, Витаминен защитен крем - за бебета и новородени, 100 мл.

Описание:Ежедневна превенция и грижа при първото зачервяване.Защитава кожата от агресивното въздействие на урината и триенето на пелените (10% цинк оксид)Потушава първите белези на обрива (Зачервяването), съдържа витамин F.Облекчава чувство
16.73 лв.
15.55лв.

MUSTELA Bebe, Почистващи кърпички за лице - за бебета и новородени, 25 броя

Описание:Разработени специално за безопасно и меко почистване на лицето на бебето.Меко и безопасно почистват нежната кожа на бебето с един жест - няма необходимост от изплакване с вода.Оставят кожата чиста, мека и овлажнена благодарение на
11.56лв.

MUSTELA Bebe, 2 в 1 измиващ гел-шампоан за коса и тяло, 200 мл.

2 в 1 измиващ гел-шампоан за коса и тялоЗа бебета и децаИдеален при пътуване. Без сапун за нежно измиване на косата и кожата. Практична опаковка.
14.80лв.

MUSTELA Bebe, Колд крем за лице - за бебета и новородени, 40 мл.

Колд крем - защитен и подхранващ кремУлтра-подхранващ крем за лице За новородени, бебета и деца.Необходимост през зимата. Интензивно защитава, подхранва и овлажнява. Помага на кожата да изгради своята естествена защита. Незабавно и дълготра
14.39 лв.
13.50лв.

MUSTELA Bebe, Хидратиращ лосион за тяло за нормална кожа - за новородени и бебета, 300 мл.

Описание:Овлажняващ и омекотяващ лосион за тяло.За нормална към суха кожаАктивни съставки - масло от жожоба, масло от бадем, витамини B5 и F.Осигурява дълготрайна хидратация (масло от жожоба). Прави кожата копринено мека (масло от бадем).С
34.12лв.
Ruboril
Намаление на продукти с кратък срок
Haya Labs

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.