На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » Витамини и Минерали » Специализирани мултивитаминни формули » Healthy life USA

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Favio / Фавио, Мултивитаминна формула за диабетици, 60 табл.

Favio / Фавио, Мултивитаминна формула за диабетици, 60 табл.
Favio / Фавио, Мултивитаминна формула за диабетици, 60 табл.
Healthy life USA
Рейтинг: 1 2 3 4 5
15 , 94лв.

Информация

Радвайте се на дълъг и пълноценен живот с Favio!

 

Описание:

 • Мултивитаминна формула специално създадена за диабетици и хора в преддиабетно състояние или предразположени към диабет.
 • Обогатена с Лутеин и Алфа липоева киселина.
 • Укрепва имунната система на организма и осигурява добро здраве.
 • Осигурява оптимална антиоксидантна защита.
 • Регулира нивата на кръвната захар.
 • Подобрява дейността на очите и техните нерви.
 • Хранителна добавка.


  Диабетът е широко разпространено заболяване. Представлява нарушение във въглехидратната обмяна, в резултат на инсулинов дефицит или на нарушения в действието на инсулина. Налице е хронична хипергликемия /повишени нива на кръвната захар/. Последните изследвания показаха, че стреса е една основните причини за възникване на заболяването. Наред с това преяждането, прекомерната консумация на въглехидратни и мазни храни, както и наследствената предразположеност, увеличават риска от развитие на диабет. При захарен диабет нуждите на организма към определени нутриенти чувствително се увеличава, клетките на организма се разрушават бавно и започват да стареят много бързо. Поради което е повече от необходимо приемът на подходящ мултивитаминен продукт, който да достави всички необходими и изключително важни за диабетика, нутриенти.

  Favio е уникална иновативна формула, специално разработена за хора с диабет или предразположени към диабет /с цел превенция/. Обогатен с Лутеин и Алфа липоева киселина, Фавио отговаря на специфичните нужди от витамини, минерали и микроелементи, необходими за поддържане на нормалните функции на тялото в състояние на отклонения в метаболизма на глюкозата. Мултивитаминният препарат Favio има уникалната способност да насърчава метаболизма на глюкозата и осигурява оптимална антиоксидантна защита, благодарение на обогатената с  Алфа липоева киселина и Лутеин, мощна комбинация от 20 витамина и минерали.

Фавио осигурява препоръчителното количество дневен прием на лутеин. Все известно е, че при диабетно състояние зрението е изложено на сериозна опастност от увреждане, поради високите нива на кръвната захар. Състоянието се нарича диабетна ретинопатия. Множество изследвания показаха, че приемът на 6 мг. лутеин дневно, понижава риска от увреждане на зрителните органи и оказва благоприятно въздействие върху зрителните функции. Лутеин е изключителен антиоксидант, който запазва " младостта" на очите и поддържа зрителната острота.

Алфа липоевата киселина заедно с лутеина осигуряват мощна антиоксидантна защита, като благоприятства неутрализирането на свободните радикали и предпазва клетките от преждевременно стареене. Освен това алфа липоевата киселина има уникалното свойство да действа във водна или мастна среда, което я прави изключително ценен компонент. Подпомага глюкозния обмен като подпомага превръщането на глюкозата в енергия. Това води до редуциране нивата на кръвната захар.

Хромът и биотинът намаляват нивата на лошия холестерол и подобряват мастната обмяна.

Хромът стимулира активността на инсулина и понижава кръвната захар.

Биотинът се грижи за нормалното протичане на обмяната на веществата в организма и за оптималното усвояване на глюкозата от мускулните клетки.

Селенът е един от най-важните елементи на антиоксидантната система, която защитава клетките от разрушаване. Освен това има антитоксичен ефект и регулира функцията на задстомашната и щитовидната жлеза.

Ниацинът спомага функциите на задстомашната жлеза, отговорна за секрецията на инсулин. В комбинация с витамин B2 има положително въздействие върху зрението.

Цинкът спомага за повишаване на съпротивителните сили на организма към външни инфекции. Това е изключително важно за болните от диабет, тъй като при тях рискът от развитие на инфекциозни заболявания е много висок.

Цялата тази чудесно разработена комбинация от мултивитамини и минерали, прави Favio един от най-добрите мултивитаминни продукти за диабетици. Не чакайте развитието на усложнения, за да се замислите върху всички рискове, който диабета води след себе си. Действайте превантивно! Само две таблетки Фавио дневно Ви гарантират дълъг и пълноценен живот!


Начин на прием: Приемът на 2 таблетки дневно по време на хранене осигурява необходимия баланс от витамини, минерали и микроелементи, съобразен с нуждите на диабетиците.


Съдържание в 2 таблетки Favio:

 • Витамин A - 800 мкг
 • Витамин С - 120 мг
 • Витамин D3 - 5 мкг
 • Витамин Е - 30 мг
 • Витамин В1 - 1,4 мг
 • Витамин В2 - 1,6 мг
 • Ниацин - 18 мг
 • Витамин В6 - 2 мг
 • Фолиева киселина - 400 мкг
 • Витамин B12 - 10 мкг
 • Биотин - 150 мкг
 • Пантотенова киселина - 6 мг
 • Калций - 200 мг
 • Йод - 100 мкг
 • Магнезий - 200 мг
 • Цинк - 15 мг
 • Селен - 60 мкг
 • Манган - 1 мг
 • Хром - 100 мкг
 • Калий - 100 мг
 • Лутеин - 6 мг
 • Алфа липоева киселина - 100 мг 


Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (17)

наталия 16 / 02 / 2012

мъжа ми е с диабет на лекарства.интересува ме колко дълго се пие лекарството и ими ли почивки между приемите?

Marvi.bg 16 / 02 / 2012

Както всички поливитаминни комбинации и тук е добре приема да бъде не повече от 3 месеца, след което може да се направи един месец почивка.

Серафим 14 / 01 / 2013

А по колко пъти на ден трябва да се приема?

Marvi.bg 14 / 01 / 2013

Серафим

А по колко пъти на ден трябва да се приема?

Приемът е веднъж дневно по 2 таблетки.

mariana 17 / 01 / 2013

може ли 14 годишните с диабет да приемат фавио?

Marvi.bg 17 / 01 / 2013

mariana

може ли 14 годишните с диабет да приемат фавио?

Консултирайте с лекуващия лекар, който ще прецени как и каква да бъде дневната доза предвид възрастта Ви.

Анна Андреева 27 / 01 / 2013

Смятам,че е много добра мултивитаминна формула за диабетици.А може ли да се пие от болни които пият Синтром

Marvi.bg 27 / 01 / 2013

Анна Андреева

Смятам,че е много добра мултивитаминна формула за диабетици.А може ли да се пие от болни които пият Синтром

Добре е да се консултирате с лекуващия лекар.

радостина 27 / 02 / 2013

имам рак на матка и яичници имам и диабет немога да сваля ср захар на таблети диапрел и анумет съм мога ли да вземам фабио след като има фолиева киселина

Marvi.bg 27 / 02 / 2013

радостина

имам рак на матка и яичници имам и диабет немога да сваля ср захар на таблети диапрел и анумет съм мога ли да вземам фабио след като има фолиева киселина

Добре е да се консултирате с лекар.

ники 13 / 01 / 2014

проблем ли е ако се пие от недиабетици?

Marvi.bg 14 / 01 / 2014

ники

проблем ли е ако се пие от недиабетици?

Не би трябвало да е проблем, но все пак трябва да се има впредвид, че мултивитаминния комплекс е предназначен за диабетици и хора, предразположени към развитие на диабет.

Джулия 02 / 02 / 2014

Могат ли да се пият , докъто се приемат : "Индорин 1мг " и "Глюкофаж 1000мг" ?

Marvi.bg 02 / 02 / 2014

Джулия

Могат ли да се пият , докъто се приемат : "Индорин 1мг " и "Глюкофаж 1000мг" ?

Предвид, че това е мултивитаминен комплекс, не би трябвало да е проблем приемът в комбинация с посочените медикаменти. И все пак, съветваме Ви да се консултирате и с лекуващия Ви лекар.

Йовка 04 / 02 / 2014

Не съм диабетик, на границата е кр. ми захар, стойности 6,00,В момента свършвам една опаковка Метфогамма, удачно ли е да взема фавио. на 64 г. съм. и да спра метфогамма.

Marvi.bg 05 / 02 / 2014

Йовка

Не съм диабетик, на границата е кр. ми захар, стойности 6,00,В момента свършвам една опаковка Метфогамма, удачно ли е да взема фавио. на 64 г. съм. и да спра метфогамма.

Фавио няма как да замести действието на Метфогамма. Консултирайте се с лекуващия лекар за евентуален комбиниран прием на двете.

Snejana Raicova Dinina 20 / 07 / 2014

Вече един месец използвам Favio и се чувствам по-добре ще продължа да ги пия.

Подобни продукти

Alpha Betic / Алфа Бетик, Мултивитамини и минерали за хора с диабет - с удължено енергизиращо действие, 30 табл.

Действие: Подобрява глюкозния обмен Осигурява оптимална антиоксидантна защита Подобрява дейността на очите и перифените нерви За кого е предназначен: Алфа Бетик е първата уникална формула с витамини, минерали, алфа липоева киселина и лутеин
20.33лв.

Doppelherz aktiv, Витамини за диабетици, 30 табл.

Хранителна добавка, съобразена с диетичното хранене при захарен диабет Doppelherz aktiv vitamins for diabetiker 30 tablets Приложение : Хората с диабет трябва да спазват специална диета - щом те са ограничени от някои видове храна, те са ог
7.47лв.

АКЦИЯ GE 132, най-силният антиоксидант, 60 капс. + 30 капс. ПОДАРЪК

Подарете здраве и дълголетие на своите любими хора! 50% БОНУСПри покупка на GE 132 (опаковка от 60 капс.), получавате подарък GE 132 (опаковка от 30 капс.)!GE 132 - най-мощният антиоксидант! Описание:Комплекс от най-мощните естествени антио
116.42 лв.
99.88лв.

Myco Defense, мощен естествен имуномодулатор, 555 мг., 60 раст. капс.

Мощен Имуномодулатор за Подсилване на Имунната Система! Описание: Мико Дифенс съдържа оптимално количество смес от органични китайски витални гъби, които имат силно подкрепящо въздействие върху имунната система. Уникалния метод на обработк
31.34лв.

Nature's Way, САМБУКУС Original, за имунитет, 200 мг., 30 табл.

SAMBUCUS - най-вкусната защита от грипа! Описание:Високоефективни разтворими таблетки.Съдържа стандартизиран екстракт от Черен Бъз и Витамин С.С отлични вкусови качества.Мощен антиоксидант и имуностимулатор.Укрепва имунната система и спомаг
27.58лв.

Barlean's, Ленено масло Омега 3-6-9, 1000 мг., 100 капс.

Barleans - ленено масло номер 1 в света! Описание:Най-чистото и свежо ленено масло на капсули.Най-добрия източник на растителни Омега-3.100 % студено пресовано.За здраво сърце.Подддържа здравословни нива на холестерола и триглицеридите.За з
34.97 лв.
33.74лв.
Sensifluid
MaxMedica, Колаген + Зеленоуста мида
So'Bio

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.