На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » Витамини и Минерали » Витамин К » Други

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

KA-VIT / КА-ВИТ капки, Витамин К1, 20 мг. / мл., 5 мл.

KA-VIT / КА-ВИТ капки, Витамин К1, 20 мг. / мл., 5 мл.
Други
Рейтинг:  1 2 3 4 5
10 , 96лв.

Информация

Описание:

  • Фитоменадион /Витамин К1/.
  • Под формата на перорални капки /емулсия/ за перорален прием.
  • Показания:

            - профилактика на новородени, непосредствено след раждането

            - профилактика при новородени, чрез прием на витамин К1 непосредствено преди раждането на бременни, използвали антиконвулсанти, антитуберкулозни лекарства или производни на кумарина

            - профилактика на рискови пациенти, предразположени към развитие на витамин К1 недостиг и показали протромбиновото време под нормалните стойности

            - при жени между 50-60 г. с постменопаузален синдром за профилактика на остеопороза

            - лечение на пациенти с кръвоизливи, предизвикани от витамин К1 недостиг

  • Лекраствено средство.
  • Производител - medphano Arzneimittel GmbH, Германия.

 


 КА-ВИТ 20 mg/ml перорални капки, емулсия съдържа фитоменадион (витамин K1), мастноразтворим жизненоважен витамин с въздействие върху регулацията на кръвосъсирването чрез активиране на различни протеини, посредством повлиявяне на определени биохимични механизми, в които те участват. Към тях принадлежат протеини, стимулиращи и потискащи кръвосъсирването, като остеокалцин и др.

КА-ВИТ се използва основно за лечение, а също и с цел предотвратяване на болестни състояния, свързани с недостиг на витамин К1, при условие, че той не може да бъде възстановен чрез храната.

 

Използва се при:

-          Витамин К1 профилактика на новородени, непосредствено след раждането.

-          Витамин К1 профилактика при новородени, чрез прием на витамин К1 непосредствено преди раждането на бременни, използвали антиконвулсанти, антитуберкулозни лекарства или производни на кумарина.

-          Витамин К1 профилактика на рискови пациенти, предразположени към развитие на витамин К1 недостиг и които са показали протромбиновото време под нормалните стойности.

-          При жени между 50-60 г. с постменопаузален синдром за профилактика на остеопороза.

-          Лечение на пациенти с кръвоизливи, предизвикани от витамин К1 недостиг, с нарушения на кръвосъсирването и склонност към кървене, особено със стойности на протромбиновото време под 10 %. Причина за тези кръвоизливи може да бъде, както витамин К1 дефицит, така и употреба във високи дози на производни на кумарина.

Причини за недостиг на Витамин К1

Рискови фактори при новородени и кърмачета:

-          Употреба на определени лекарства (антиконвулсанти, противотуберкулозни средства и производни на кумарина) от майката по време на бременността или кърменето.

-          Преждевременно раждане или усложнения при раждането, по-късно започване на храненето, най-вече с майчина кърма или недохранване.

Рискови фактори при кърмачета, по-големи деца и възрастни:

-          синдром на малабсорбция (състояние, което е следствие от нарушения в храносмилането или усвояването на хранителните вещества от стомашно-чревния тракт), парентерално хранене, холестаза (атрезия на жлъчните пътища, недостиг на ά-1-антитрипсин, муковисцидоза, цитомегалия, жълтеница)

-          заболявания на панкреаса, A-b-липо-протеинемия, лечение с антибиотици (най-вече с цефалоспорини), сулфонамиди или салицилати.

Указания при наличие на рискови фактори за недостиг на Витамин К1

Състоянията, свързани с недостиг на витамин К1, може да бъдат предизвикани или от недостатъчно снабдяване на организма с витамин К1 (напр. недостиг на витамин К1 в приетата храна или проблеми в усвояването му от организма) или като последствие от лечението с производни на кумарина или с различни инхибитори на ензима, отговорен за обмяната на витамин К1 (витамин К1-епоксидредуктаза). Клиничната проява на този неодостиг е нарастващата вероятност за различни кръвоизливи като хематоми, мелена (изхождането на лъскаво-черни и редки изпражнения), хематурия или кръвоизливи в централната нервна система.Начин на прием:

Лекарственият продукт е перорални капки, емулсия, за перорално приложение.

Ако не Ви е предписано нещо друго от лекар, препоръчителната доза на витамин К1 е 

1-5 mg дневно, по време на хранене, в продължение на 10 дни. Употребата на продукта в по-високи дози и/или за по-продължителен период от време може да се извършва след консултация с лекар. Приемането му с храна, богата на мазнини, подобрява усвояването му.

За профилактика

При новородени се препоръчва даването през устата на 2 mg фитоменадион (съотв. 2 капки КА-ВИТ) веднъж дневно, съотв. в първия ден след раждането, в един ден в периода между третия и десетия ден след раждането и в един ден между четвъртата и шестата седмица след раждането.

На бременни, които употребяват антиконвулсанти или антитуберкулозни средства, се препоръчва прием през устата на 10-20 mg фитоменадион (съотв. 10-20 капки КА-ВИТ) веднъж в рамките на последните 48 до 8 часа преди раждането.

За лечение

При пациенти с кръвоизливи, причинени от недостиг на витамин К1, КА-ВИТ капки трябва да се дозира съобразно желания ефект:

-          За предотвратяване на малки кръвоизливи най-често са достатъчни 1 до 5 mg фитоменадион (съотв. 1 до 5 капки КА-ВИТ), независимо от възрастта на пациента.

-          При пациенти с кръвоизливи, причинени от недостиг на витамин К1, в следствие на предозиране с производни на кумарина, практиката е показала, че малките кръвоизливи се преустановяват след спиране на приема на антикоагуланта.

-          При средно тежки кръвотечения се препоръчва прием на 5-10 mg фитоменадион (съотв. 5 до 10 капки КА-ВИТ).

Как и кога да приемате КА-ВИТ капки?

Приемайте КА-ВИТ капки с малко количество течност.

Натиснете капачката надолу и завъртете наляво, за да можете да отворите флакона. Обърнете го, дръжте го вертикално и дозирайте на капки.

Колко дълго трябва да приемате КА-ВИТ капки?

При продължителна употреба трябва да се обърнете към лекар.Състав:

Активното вещество е: фитоменадион (витамин К1)

1 ml перорални капки, емулсия, (20 капки) съдържа 20 mg витамин К1, фитоменадион (phytomenadione).

Другите съставки са: натриев eдетат, сорбинова киселина, полисорбат 80, пречистена вода.Не приемайте КА-ВИТ 20 mg/ml перорални капки, емулсия

- ако сте алергични към фитоменадион или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете КА-ВИТ 20 mg/ml перорални капки, емулсия.

Преди употреба прочетете листовката!


Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (0)

Продукта "KA-VIT / КА-ВИТ капки, Витамин К1, 20 мг. / мл., 5 мл." не е коментиран.
Бъдете първият коментирал в Marvi.bg!

Подобни продукти

Herba medica, Шийтаке, 330 мг., 60 капс.

20% екстракт от гъбата шиитаке Твърди желатинови капсули Още от древността гъбата шийтаке се цени като тонизиращ препарат за дълголетие, лек за сърце, срещу злокачествени заболявания - както за предотвратяване на тяхната поява, така и при л
36.90 лв.
34.20лв.

Actavis, AЦЕТИЗАЛ КАРДИО, 75 мг., 100 табл.

За здраво сърце! Ацетизал Кардио-осигурете на сърцето си подкрепата, от която се нуждае! Описание: Удобна и икономична семейна опаковка от 100 таблетки.Съдържа Ацетилсалицилова киселина.Предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Намаляв
6.60лв.

Actavis, AЦЕТИЗАЛ КАРДИО, 100 мг., 100 табл.

За здраво сърце! Ацетизал Кардио-осигурете на сърцето си подкрепата, от която се нуждае! Описание: Подкрепа за сърцето.Под формата на филмирани таблетки.Aктивна съставка - Ацетилсалицилова киселина.Предотвратява образуването на кръвни съсир
8.12лв.

Actavis, AЦЕТИЗАЛ КАРДИО, 100 мг., 30 табл.

За здраво сърце! Ацетизал Кардио-осигурете на сърцето си подкрепата, от която се нуждае! Описание: Удобна опаковка от 30 таблетки.Съдържа Ацетилсалицилова киселина.Предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Намалява риска от сърдечни пр
2.74лв.

Borola, Ентан - за по-здрави съдове и по-добро кръвообръщение, 300 мг., 30 капс.

Описание:Мощна формула за здрави съдове и добро кръвоснабдяване.Под формата на VG-капсулки.Показания: - разширени вени, хемороиди - периферни съдови заболявания - нарушено кръвоснабдяване на ретината - световъртеж и шум в ушите -
12.05лв.

ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА, здраве и дълголетие, 100 мл.

Разковничето към крепко здраве и дълголетие! Описание:Под формата на капки за перорален прием.Изготвени по древна Тибетска рецепта.Съдържа тинктура от чесън, цвят от лайка, жълт кантарион /стрък/, безсмъртниче /цвят/, брезови пъпки, ягода /
13.60лв.
Xerolan
Christian of Roma
Sensifluid

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.