На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » Хранителни добавки » Имунна система » Други

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

МАОЛО, при химиотерапия и лъчелечение, 30 капс.

МАОЛО, при химиотерапия и лъчелечение, 30 капс.
Други
Рейтинг: 1 2 3 4 5
57 , 60лв.

Информация

Описание:

 • Специален био-наличен комплекс / ефикасен при лъчетерапия и химиолечение/.
 • Под формата на капсули за перорален прием.
 • Показания спомагащо левкопоетично средство при леки и умерено тежки:

             -  левкоцитопении

             -  тромбоцитопении

             -  понижени нива на хемоглобина, вследствие на цитостатична или радиотерапия

             -  лимфом на Хочкин (Hodgkin)

             -  след хепатитни състояния, както и в резултат на токсично въздействие върху костния мозък

 • Комплекс от 10 съставки на билкова основа - ядки от Сибирски кедър, Кориандър, Кардамом, Шафран, Майорана, Девесил, Естрагон, Куркума, Исоп, Каркаде, Неаполитански магданоз, Исландски лишей.
 • Ефикасен при лъчетерапия и химиолечение.
 • Доприная за стимулиране на кръвотворната функция на организма.
 • Благоприятства възстановяването броя на левкоцитите и левкоцитното равновесие в периферната кръв, хемоглобина и тромбоцитите, след супресия от цитостатици, радиотерапия и следхепатитни състояния.
 • Спомага за провеждането на цитостатично и лъчелечение без прекъсване, както и за намаляване позивите за повръщане.
 • Подобрява процесите на повишавене и стабилизиране нивото на хемоглобина и тромбоцитите.
 • 100% натурална формула.
 • Без вредни за организма въздействия.
 • Хранителна добавка.
 • Производител - България.


 При провеждане на химиотерапия и лъчелечение, при почти всеки втори пациент се наблюдава спадане на броя на левкоцитите, нерядко и на хемоглобина, тромбоцитите и неутрофилите. Ако не вземете предварителни мерки, стойностите на левкоцитите могат да стигнат такива нива, че да се наложи отлагане на вливането с химиотерапевтик, докато нивата на левкоцитите не достигнат отново нормални нива.

 За да нямате изненади от рязко спадане на левкоцитите и наложащо прекъсване на лечебната схема /което не е в плюс за пациента/, то преди да започнете химиотерапията или лъчетерапията, при условие, че левкоцитите и другите Ви кръвни показатели са в норма, е препоръчително да започнете профилактичен прием по 1 капсула МАОЛО дневно.

 МАОЛО е иновативна хранителна добавкауникална по своето действие и формулаМАОЛО допринася, да не се спира медикаментозната или  лъчетерапията или коригирането й поради левкопения.

Обогатява диетата при възстановяване след химиотерапия и лъчелечение. Представлява комбинация от натурални фито-флавоноиди и биологично активни вещества, които допринасят за стимулиране на кръвотворната функция на организма и специално на левкопоезата. Благоприятства възстановяването броя на левкоцитите и левкоцитното равновесие в периферната кръв, хемоглобина и тромбоцитите, след супресия от цитостатици, радиотерапия и следхепатитни състоянияСпомага за провеждането на цитостатично и лъчелечение без прекъсване, както и за намаляване позивите за повръщанеПодобрява процесите на повишавене и стабилизиране нивото на хемоглобина и тромбоцитите.

Продуктът е подложен на редица клинични изпитания, който сочат за неговата доказана ефикасност и абсолютна безвредно въздействие върху организма. 

 

ДЕЙСТВИЕ

 

Обогатява диетата при възстановяване след химиотерапия и лъчелечение. Активният принцип на продукта е комбинация от натурални фито-флавоноиди и биологично активни вещества, които допринасят за стимулиране на кръвотворната функция на организма и специално на левкопоезата. Благоприятства възстановяването броя на левкоцитите и левкоцитното равновесие в периферната кръв, хемоглобина, тромбоцитите и неутрофилите, след супресия от цитостатици, радиотерапия и следхепатитни състояния. Спомага за провеждането на цитостатично и лъчелечение без прекъсване, както и за намаляване позивите за повръщане. Подобрява процесите на повишавене и стабилизиране нивото на  левкоцитите,хемоглобина, тромбоцитите и неутрофилите.

 

 

ПОКАЗАНИЯ

 

Препоръчва се като спомагащо левкопоетично средство при леки и умерено тежки левкоцитопении, тромбоцитопении, понижени нива на хемоглобина и неутрофилите, вследствие на цитостатична или радиотерапия, лимфом на Хочкин (Hodgkin), след хепатитни състояния, както и в резултат на токсично въздействие върху костния мозък. Повлиява за стабилизиране на хемоглобина и тромбоцитите.

 

 

ОСОБЕНОСТИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 

Може да се използва профилактично, както и заедно с цитостанична или радиотерапия, по 1-2 капсули дневно. При включване в лечебен план с медикаменти, се допуска прилагане до 6 капсули за 24 часа, в зависимост от броя на левкоцитите или агресивността на левкоцитопеничният агент, като в случая е препоръчително по-често изследване на левкоцитите, тромбоцитите, хемоглобина и нутрофилите, контролирано от лекар. Допринася, да не се спира медикаментозната или лъчетерапията и коригирането й поради понижени стойности на - левкоцити, тромбоцити, хемоглобин и неутрофили.

 

                                  КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ,АКО ВИ ПРЕДСТОИ ХИМИОТЕРАПИЯ или ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕ

 1)           При почти всеки втори пациент, подложен на химиотерапия,  се наблюдава спадане на Левкоцитите (WBC). Много често и на Хемоглобина (Hgb), по-рядко на  Тромбоцитите (Plt) и Неутрофилите (Neu). При Лъчетерапията тези промени се случват по-рядко и не са толкова силно проявени.

2)            Ако не вземете предварителни мерки, преди да отидете завливания с химиотерапевтик е възможно да имате изненада, ако стойностите, особено на левкоцитите Ви, не са в норма.           При ниски левкоцити, има няколко възможности:

          І-ви варирант - да Ви върнат в къщи, докато левкоцитите Ви самостоятелно се нормализират.

         ІІ-ри вариант - лекарите-онколози ще Ви инжектират с химически средства за вдигане на левкоцитите. Такива са  т.н  "растежни фактори" и кортикостероидите (като че ли не са достатъчни на организма  Ви химическите агенти от химиотерапията, а сега и допълнителни инжекции с други химически средства)!

            За да нямате изненади от рязко спадане на левкоцитите,преди да започнете химиотерапията или лъчетерапията, при условие, че левкоцитите и другите Ви кръвни показатели са в норма, е препоръчително да започнете профилактичен прием по 1 капсула МАОЛО дневно.

            Много важно е да осъществявате самоконтрол - на около 10-тия ден, между две вливания (ако те са на около 21 дни), сам да си организирате контролно изследване на левкоцитите (ако се налага и на хемоглобина, тромбоцитите или неутрофилите).

            В зависимост от резултата, се коригира дозировката на МАОЛО. Ако левкоцитите са тръгнали да "падат", увеличавате дневната доза МАОЛО, която приемате до момента с една, две или повече капсули (максимум до 6 бр. за 24 часа). Ако стойностите са високи, намалявате дозата.

            Трябва да имате предвид, че левкоцитите са "бърз" показател. След вливанията на химиотерапевтик, за няколко дни е възможно те да "паднат" много ниско, под нормата. С помощта на МАОЛО и в подходяща доза, те могат да се "вдигнат" до нормата (сравнявайте с контролните (референтни) стойности на съответната лаборатория).       

            Обикновено хемоглобинът се проявява като "бавен" показател - бавно "пада" и бавно се "вдига". За около месец, с помощта на МАОЛО, той първо се стабилизира (спира да "пада") и за около месец, месец и половина започва да се нормализира. Тромбоцитите и неутрофилите се стабилизират и повишават малко по-бързо. Но всичко е много индивидуално! 

            Внимавайте, защото в различните лаборатории се работи с  различни референтни стойности, в зависимост от използваните методи за отчитане на резултатите.Начин на прием: 

Използва се профилактично, както и заедно с цитостанична или радиотерапия по 1 - 2 капсули дневно след хранене. При включване в лечебен план с медикаменти, може да се прилага до 6 капсули за 24 ч., в зависимост от броя на левкоцитите или агресивността  на левкоцитопеничния агент, като в случая е препоръчително по-често изследване на левкоцитите, контролирано от лекар. 

 

 

Съдържание в 1 капс. MAOLO:

Растителни масла и екстракти от:

Хибискус-цвят /Каркаде/ (Hibisci sabdariffae flos) - 
(Евр.фармакопея № 2376) - 40 мг.

Ядки от Сибирски кедър (Pinus Sibirica Du Tour) - 25 мг.

Куркума (Curcuma longa/xanthorrhizae rhizoma) -
(Евр.фармакопея № 2645) - 18 мг.

Майорана (Origanum majorana) - 15 мг.

Кардамом (Еlettaria cardamomum) - 12 мг.

Шафран (Crocus sativus) - 10 мг.

Естрагон (Artemisia dracunculus) -10 мг.под 4 mg (2%) за следните съставки:

Кориандър (Coriandrum sativum)
(Евр.фармакопея № 1365)

Девесил листа (Levisticum officinali Koch)
(Евр.фармакопея № 1932)

Неаполитанки магданоз (Petroselinum/crispum neapolitanum)

Исоп - (Hyssopus officinalis) 

Исландски лишей /талус/ - (Lichen islandicus)

(Евр.фармакопея № 1787)

 

Помощни вещества: Сорбитол, лактоза, силициев диоксид.

 

 

 

Противопоказания:

Има добра поносимост. Да не се използва от бременни - съществува вероятност от предизвикване на спазъм на маточната мускулатура. Възможни алергични прояви към някоя от съставките, ако е известно.

Внимание:

МАОЛО е хранителна добавка, а не лекарствено средство.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да се пази от достъп на малки деца.Условия на съхраннение: на сухо и хладно място, далече от пряка слънчева светлина.

Брой желатинови капсули в 1 опаковка: 30 бр.

Продуктът се пуска на пазара от: АГЕНЦИЯ ПО КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ НА СТОКИТЕ "СМИЛО"гр.София,ж.к.Яворов,бл.23,вх.І,тел. 0888543141

Свали:

Коментари (0)

Продукта "МАОЛО, при химиотерапия и лъчелечение, 30 капс." не е коментиран.
Бъдете първият коментирал в Marvi.bg!

Подобни продукти

GE 132, най-силният антиоксидант, 60 капс. + 30 капс. ПОДАРЪК

Подарете здраве и дълголетие на своите любими хора! 50% БОНУСПри покупка на GE 132 (опаковка от 60 капс.), получавате подарък GE 132 (опаковка от 30 капс.)!+БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКАGE 132 - най-мощният антиоксидант! Описание:Комплекс от най-мощни
116.42 лв.
109.44лв.

Nature's Way, КОРДИЦЕПС, 500 мг., 60 V-капс.

Cordyceps 60 V-капсулиХранителна добавка - Китайската гъбаКордицепс е природен антибиотик, който традиционно се използва за повишаване жизнеността и издръжливостта на организма. Съдържание: Сух екстракт от гъба Кордицепс 1000 mg*(мицел), 10
39.79лв.

Nature's Way, КОТЕШКИ НОКЪТ, 335 мг., 60 капс.

Здраве и дълголетие чрез лечебната сила на природата! Описание:Котешки нокът на Natures Way представлява стандартизиран екстрактизвлечен от едноименната билка, гарантирано осигурявайки 0,3 % алкалоиди.Натурален продукт, осигуряващ по-висок
41.46лв.

Barlean's, Essential Woman - хранителна добавка за жени, 1000 мг., 120 бр.

Essential Woman - Хранителна добавка за жени Външната красота е отражение на вътрешното здраве. Блестящата кожа, сияещата коса и здравите нокти са сигурен знак за вътрешно здраве. Essential Woman деликатно балансира женските хормони и по
57.27лв.

Jamieson, Витамин E, 100 IU, 100 капс.

Описание:Мощен антиоксидант и антиканцероген.Предпазва от външни фактори, като замърсяване, цигарен дим и ултравиолетови лъчи, които могат да доведат до сърдечни заболявания, рак и преждевременно стареене.Има противосъсирващо действие, спом
17.60 лв.
14.98лв.

Nature's Way, ЖЕНШЕН БРАЗИЛСКИ/ СУМА (корен), 500 мг., 100 капс.

Здраве и дълголетие чрез лечебната сила на природата! Описание:Високоефективен екстракт от Бразилски Женшен.Уникална растителна субстанция.Спира растежа на туморите.Неутрализира вредните лъчения и химическите отрови.Засилва имунитета.Регули
30.07лв.
Crevil балсам
Намаление на продукти с кратък срок
PHYTO

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.