На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » Хранителни добавки » Нервна система » Nature's way

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

Nature's Way, 5-HTP при стрес, безсъние, диета, 50 мг, 30 табл.

Nature's Way, 5-HTP при стрес, безсъние, диета, 50 мг, 30 табл.
Nature's way
Рейтинг: 1 2 3 4 5
23 , 41лв.

Информация

Описание:

 • Най-добрата алтернатива на антидепресантите.
 • Под формата на стомашно-устойчиви таблетки, които не предизвикват дразнене на стомаха.
 • Активно вещество - 5 хидрокситриптофан /5 HTP/ с Вит. В6 и Вит. С.
 • Натурален екстракт от Griffonia Simplicifolia.
 • Повлиява благоприятно състоянията свързани със серотонинов дефицит:

         -депресия

         -тревожност и безпокойство

         -паническо разстройство

         -безсъние

         -затлъстяване

         -хронично главоболие /мигрена/

         -фибромиалгия /хронични мускулни болки/

         -вредни навици - тютюнопушене, алкохол и др.

 • Повишава нивата на серотонин в мозъка.
 • Връща позитивните усещания.
 • Редуцира тревожността и безпокойството.
 • Намалява усещането за глад и улеснява спазването на диети.
 • Премахва болката при страдащите от хронично главоболие /мигрена/.
 • Лесни за поглъщане таблетки.
 • Без странични ефекти.
 • Хранителна добавка.

 

 Съвременният забързан начин на живот, всекидневните ситуации и събития, които се случват в живота на всеки от нас, неминуемо водят до стрес. Нормално...организмът на човека е устроен така, че да отговори адекватно на всичко това, но хората реагират по различен начин на стреса. Докато за едни дадена ситуация може да бъде безобидна, то при други тя е твърде сериозна и не могат да се справят с нея. Проучванията показват, че близо 13 % от българите страдат от тревожно разстройство, а основната причина, за да се стигне до подобни състояния е ниското ниво на серотонин в мозъка.

5-HTP на Nature's Way e най-естествения начин, за ефективно преодоляванe състоянията свързани със серотонинов дефицит – депресия, безсъние, тревожност, като повишава нивата на серотонин в мозъка. Намалява усещането за глад, улеснява спазването на диети и отказването от вредни навици. Всичко това благодарение на активната съставка 5-хидрокситриптофан /5 HTP/ - натурален екстракт от Griffonia Simplicifolia.

5–хидрокситриптофан /5 HTP/ е естествено продуцирана от организма ароматна аминокиселина, която се синтезира от есенциалната аминокиселина L–триптофан (LT). 5–хидрокситриптофан се използва клинично повече от 30 години. Клиничната ефикасност на 5–хидрокситриптофан се дължи на неговата способност да повишава продукцията на серотонин в мозъка. Серотонинът е познат още като "хормонът на щастието".

5–хидрокситриптофан се абсорбира напълно, лесно преминава кръвно мозъчната бариера и ефективно повишава синтеза на серотонин в централната нервна система (ЦНС). В ЦНС, нивата на серотонин се свързват с регулацията на съня, депресия, тревожност, агресия, апетит, температура, сексуално поведение и усет за болка. Терапевтичното приложение на 5–хидрокситриптофан е показало висока ефективност в лечението на широк спектър състояния, включително депресия, фибромиалгия, прекомерно хранене свързано със затлъстяване, хронично главоболие и инсомния. 

Изследванията показват, че хората приемащи 5-HTP като добавка, отбелязват подобрение в настроението си, намален апетит, който води до намаляване на телесното тегло и спокоен сън. 5-HTP спомага за намаляването на апетита и жаждата за въглехидрати и по този начин води до намаляване на телесното тегло. Продуктът е подходящ за хора, целящи подобряване на настроението и редуциране на излишното напрежение и стрес.


Допълнителният прием на 5-хидрокситриптофан под форма на таблетки повишава нивата на серотонин в мозъка и по този начин повлиява благоприятно състоянията свързани с ниски нива на серотонина, без да предизвиква странични ефекти, за разлика от останалите лекарствени средства предназначени за тези състояния.

И нещо много важно 5-HTP на Nature's Way е в мощна комбинация с витамин В6 и витамин С, които спомагат максималното усвояване на 5-хидрокситриптофана и подсилват неговото действие. Под формата на малки лесни за поглъщане стомашно-устойчиви таблетки, който не дразнят стомаха и не предизвикват гастроинтестинални смущения.

 

Начин на прием:

Започнете с ниска доза от една таблетка (50 мг) дневно с храна. Увеличете дозата бавно (на всеки 3-5 дни) до максимум от четири таблетки, приемани дневно (200 мг). Общо дневната доза да бъде разделена на 2-3 пъти дневно, с не повече от две таблетки в доза.

 

Съдържание в 1 табл. 5-HTP:

5-HTP (1-5 ХИДРОКСИТРИПТОФАН) 50 мг
Витамин С (аскорбинова киселина) 60 мг
Витамин В6 (като пиридоксин HCL) 10 мг
    


Други съставки: Малтодекстрин, целулоза, стеаринова к-на, модифицирана целулозна смола, водоразтворима обвивка, силициев двуокис. Не съдържа мая, мляко, лактоза, пшеница или соя.

 

Предупреждение:

Поради възможността от поява на серотонинов синдром, 5-HTP  (5–хидрокситриптофан) трябва да се използва с повишено внимание при пациенти, които в момента се лекуват или скоро са били лекувани с SSRI или с MAOI антидепресант.
Понастоящем липсват добре контролирани проучвания относно приема на 5-HTP (5–хидрокситриптофан) по време на бременност, следователно продукта не бива да се използва по време на бременност. Не е подходящ за прием при деца под 12 годишна възраст.


Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (10)

Д.К. 30 / 04 / 2015

В момента допивам неолексан 3 пъти по 100 мг. Купих си 5-HTP и питането ми е по колко да пия от него? Благодаря!

Marvi.bg 30 / 04 / 2015

Д.К.

В момента допивам неолексан 3 пъти по 100 мг. Купих си 5-HTP и питането ми е по колко да пия от него? Благодаря!

Първо и много важно условие е, да не комбинирате приема на двете. Привършете първо неолексан, след което преминете към 5-HTP. Не споменавате в каква концентрация е 5-HTP, а също така какъв е проблема, към който е насочена терапията. И все пак съвета ни е да следвате упътванията върху листовката към продукта.

Д.К. 30 / 04 / 2015

5-HTP от 50 мг. Неолексан взимам 3 пъти по 100 мг, за лечение на депресия, безпокойство и събуждане всяка нощ по няколко пъти...Благодаря за бързите отговори!

Marvi.bg 04 / 05 / 2015

Д.К.

5-HTP от 50 мг. Неолексан взимам 3 пъти по 100 мг, за лечение на депресия, безпокойство и събуждане всяка нощ по няколко пъти...Благодаря за бързите отговори!

Може да продължите по същата схема с 5-HTP.

Юли 27 / 07 / 2015

Може ли да се приема заедно с ремотив ? Колко време е нужно да се приема без прекъсване, КОГА ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА РЕЗУЛТАТА ? После по схема ли се спира ?

Marvi.bg 30 / 07 / 2015

Юли

Може ли да се приема заедно с ремотив ? Колко време е нужно да се приема без прекъсване, КОГА ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА РЕЗУЛТАТА ? После по схема ли се спира ?

Въпреки, че няма посочени противопоказания за съвместен прием на двете, съветваме Ви да приемате самостоятелно 5-HTP. Добре е приема да продължи 3-6 месеца, след което може да направите почивка. Много е относително да се каже кога би настъпил резултат от приема, тъй като зависи от тежестта на заболяването към момента. Към продукта не се проявява привикване, така че не е небходимо специална схема за спиране на приема на 5-HTP.

Юсуф 25 / 12 / 2017

Здравейте имам рефлукс нервен стомах постояно кисилини под стрес съм и отслабнах много мога ли да кача малко килограми пушач съм дали ще кача от този продукт или ще се получи обратния ефект Благодаря

Marvi.bg 29 / 12 / 2017

Юсуф

Здравейте имам рефлукс нервен стомах постояно кисилини под стрес съм и отслабнах много мога ли да кача малко килограми пушач съм дали ще кача от този продукт или ще се получи обратния ефект Благодаря

5-HTP не води до напълняване.

Вили 23 / 02 / 2018

Здравейте.Изпитвам тревожност,сърцебиене и главоболие на нервна почва.Мога ли да приемам добавката.Приемането на 1 или две таблетки дневно може ли да доведе до серотонинов синдром.Пия и витамини Алайв

Marvi.bg 26 / 02 / 2018

Вили

Здравейте.Изпитвам тревожност,сърцебиене и главоболие на нервна почва.Мога ли да приемам добавката.Приемането на 1 или две таблетки дневно може ли да доведе до серотонинов синдром.Пия и витамини Алайв

Може да приемате. Приеман в посочената дозировка, продуктът не предизвиква серотонинов синдром.

Подобни продукти

Bland / Бланд, при стрес, 60 табл.

Bland - Спокойствие от природата! Bland е комбинация oт висококачествени растителни екстракти, който въздействат седативно върху нервната система - релаксират и успокояват, възвръщайки усещането за спокойствие и комфорт. Маточината и Лаванд
12.00лв.

Neolexan / Неолексан, при стрес, безсъние, диета, 50 мг., 30 табл.

NEOLEXAN - ВЪЗВРЪЩА УСМИВКАТА, ПОДОБРЯВА СЪНЯ И ТЕГЛОТО! Описание:Най-добрата алтернатива на антидепресантите.Активно вещество - 5 хидрокситриптофан /5 HTP/.Повлиява благоприятно състоянията свързани със серотонинов дефицит: -депресия -
11.75 лв.
10.94лв.

Vitaslim FITNESS, най-чистият L-карнитин, 30 капс.

Vitaslim FITNESS е изцяло естествен, течен, чист, функционално активен L-карнитин! Vitaslim FITNESS е най-чистият L-carnitine в света съдържа L-carnitine Carnipure™ от Lonza. Той е най-мощното натурално средство за тотално изчистване
17.87 лв.
14.89лв.

Фемимодел, за стройна фигура - без излишни килограми и целулит, 475 мг., 40 капс.

Описание:Намалява натрупването на общите масти по тялото.Подобрява хормоналните функции и обмяната на веществата, особено при жените в преходна възраст.Спомага за изграждане на здрава костна, мускулна и съединителна тъкан.Благоприятно повли
14.50лв.

МиниФемин, за отслабване и тонус, 475 мг., 40 капс.

Описание:Топи излишните килограми и намалява апетита.Подкрепя обмяната на веществата като съдейства за белтъчното изграждане, вместо натрупване на мазнини.Подобрява дейността на женската полова система и кръвообращението.Омекотява стреса и
15.00 лв.
13.90лв.

Myco Defense, мощен естествен имуномодулатор, 555 мг., 60 раст. капс.

Мощен Имуномодулатор за Подсилване на Имунната Система! Описание: Мико Дифенс съдържа оптимално количество смес от органични китайски витални гъби, които имат силно подкрепящо въздействие върху имунната система. Уникалния метод на обработк
31.34лв.
Дневна сделка
Biorepair
Ruboril

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.