На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » За дома и градината » Други

OASIS / ОАЗИС, Таблетки за пречистване на вода, 50 табл. / опак.

OASIS / ОАЗИС, Таблетки за пречистване на вода, 50 табл. / опак.
Други
Рейтинг:  1 2 3 4 5
6 , 90лв.

Информация

Описание:

  • Таблетки за пречистване на вода.
  • Активна съставка - хлор (NaDCC).
  • Правят водата стерилна и безопасна за пиене - убиват бактериите, спори на бактерии, водорасли, гъбички, вируси, кисти и протозоа.
  • 1 табл. пречиства 1 литър вода.
  • Производител - Hydrachem, Великобритания.


 Кислородът и водата са важни за живота…Според доклад на ООН 80% от всички болести в света са свързани с водата, а 50% от детската смъртност в света се причинява от болести, пренасяни с водата. (Международно десетилетие на водоснабдяването и пречистването на питейна вода - ООН 1981). Изискването за компактни, лесни за използване, бързодействащи системи за пречистване на вода на местата, където водата е замърсена, е поставено отдавна – още в началото на 20-ти век. Повечето водопроводи в света се третират с хлор. Но конвенционалният източник на хлор – натриевия хипохлорит – е течност, която деградира с времето и е трудно точно да се изчисляват използваните разтвори.

 Таблетките за пречистване на вода Оазис са произведени като бързоразтворими, със съдържание на дихлоризоцианурат (NaDCC) – органичен източник на хлор с изключителни дезинфекционни свойства, натриев хипохлорит с почти неутрално рН и опростена, лесна за усвояване дозираща система за допълнителна сигурност. Всяка таблетка е грижливо произведена по строги спецификации, осигуряващи точното ниво на хлор за всеки вид употреба, от индивидуалната консумация на вода до големите водни резервоари.

Таблетките за пречистване на вода Оазис са бързоразтворими съдържащи хлор таблетки, унищожаващи патогенни бактерии, вируси, спори, водорасли, гъбички и кисти и са подходящи за спешна дезинфекция на вода, резервоари и системи за вода. Предлагат се в опаковка от фолио или насипно в контейнери. Одобрени от Инспектората за питейна вода. Правят водата стерилна и безопасна – бързо.

Таблетките Оазис убиват бактериите, бактериалните спори, кистите, водораслите, гъбичките, едноклетъчните организми и вирусите и са особено смъртоносни за Entamoeba histolytica. Освен тях, таблетките за пречистване на вода Оазис унищожават следните болестотворни организми, предавани чрез водата:

• Salmonella typhi

• Vibrio cholerae

• Shigella sonnei

• Streptococcus faecalis

• Escherichia coli

Таблетките Оазис унищожават най-често срещаните микроорганизми, причиняващи заболявания като тиф, дизентерия, холера, полиомиелит и диария.


Начин на употреба:

За пречистване на вода в резервоари се препоръчва 10ррm (mg/l) активен хлор. Редовното почистване и дезинфекция на резервоарите е важно.

За целта:

1. Дозирайте водата в статичен резервоар с до 5ррm активен хлор и оставете 5 минути за изтичане.

2. С помощта на подходящ почистващ разтвор, напр. разтвор на 200ррm активен хлор, смесен с неутрален препарат за миене (или дезинфектиращи таблетки Biospot) старателно почистете и изплакнете резервоара.

3. Поставете в резервоара достатъчно таблетки в доза до 60ррm активен хлор, напълнете го с питейна вода и оставете за една нощ. Проверете за остатъчен хлор най-малко 50ррm активен хлор преди неутрализацията, изпразнете резервоара и подновете използването му.

За всички нови водопроводни инсталации се препоръчва дозиране на системата с до 50ррm активен хлор за най-малко 30 минути преди проверката за остатъчен хлор.

 

Съдържание в 1 разтворима табл. OASIS:

17 мг. NaDCC


Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (0)

Продукта "OASIS / ОАЗИС, Таблетки за пречистване на вода, 50 табл. / опак." не е коментиран.
Бъдете първият коментирал в Marvi.bg!

Подобни продукти

GNC, Мини шейкър РР JAXX, 500 мл.

Описание:Бутилка / шейкър.За миксиране на: - протеинови напитки - дресинги за салати - маринати - пухкави омлетиС патентована блендер-топка за миксиране.За гладка и лека консистенция.Удобна и лесна за употреба.С отвор за отпиване.Л
13.98лв.

АКЦИЯ GNC, Кутийка за лекарства - 5 отделения

Описание:Кутийка-органайзер за лекарства / хранителни добавки / витамини.С 5 отделения - за всеки ден от седмицата.Удобна за носене навсякъде с Вас.С плътно затваряне.Производител - САЩ. Изключително практична кутийка за Вашето лекарство, в
6.00 лв.
3.10лв.

GNC, Кутийка за лекарства - 2 отделения

Описание:Кутийка-органайзер за лекарства / хранителни добавки / витамини.С 2 отделения - сутрин / вечер.Събира до 20 големи таблетки /каплети, капсули/.Удобна за носене навсякъде с Вас.С плътно затваряне.Производител - САЩ. GNC е лидер в пр
2.82 лв.
2.21лв.

GNC, Мини шейкър, 500 мл.

Описание:Бутилка / мини шейкър.За миксиране на: - протеинови напиткиЗа гладка и лека консистенция.Удобна и лесна за употреба.С отвор за отпиване.Лесна за почистване.Сигурно завинтване на капачето.Широк отвор за поставяне на съставките.Под
9.15лв.

DARIN, Кутийка за лекарства - 7 отделения

Описание:Кутийка за лекарства / хранителни добавки / витамини.Със 7 отделения - за всеки ден от седмицата.Удобна за носене навсякъде с Вас.С плътно затваряне.Материал: пластмаса.Цветове: бяла, жълта, зелена.Производител - България.
2.00лв.

Кутийка за лекарства 4 в 1, за удобен прием на таблетките

Описание:Кутийка за лекарства 4 в 1.Натрошава хапчетата и таблетките.Разделя таблетките на две.Преобразува се на чаша за пиене.Улеснява приема на таблетките.Перфектна за къщи и при пътуване.
3.02лв.
Acne Out
MAVALA
Pharma Hyaluron

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.