На въпросите Ви отговаря маг. фармацевт

0896 689 614

Marvi.bg » Лекарства » Храносмилателна система » Други

ПО КАТЕГОРИЯ

СПЕЦИАЛНИ

ПО ПРОБЛЕМ

ПО ПРОИЗВОДИТЕЛ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

X-PREP, за пълно пречистване на дебелото черво, 75 мл.

Други
Рейтинг:  1 2 3 4 5
6 , 21лв.

не може да бъде закупен онлайн

Информация

Описание:

  • Перорален разтвор.
  • За пълно прочистване на дебелото черво преди рентгенови прегледи и други диагностични изследвания.
  • Активна съставка - сух екстракт от Александрийска сена.
  • Прочиства напълно дебелото черво.
  • Лекарствено средство.
  • Производител - Великобритания.


Х-Преп е разтвор за приемане през устата и се използва за пълно пречистване на дебелото черво преди рентгенови прегледи и други диагностични изследвания, в случай че не е постигнат достатъчен ефект само с електролитни разтвори или тяхното прилагане е невъзможно.


Начин на прием:

В деня преди изследването:

Сутрин - обичайна закуска
На обяд трябва да се приеме течна храна, например бистър бульон, лека суха, чай или кафе.

В 14 часа след обяд се приема съдържанието на 1 бутилка с голяма чаша течност /вода или чай/. Не трябва да се пие мляко!

Дозата не трябва да надвишава 150 мг хидроксиантраценови деривати, еквивалентни на 75 мл разтвор Х-Преп /= 1 бутилка/.

При деца над 3 години и при възрастни с тегло под нормата препоръчваната доза е 1 мл Х-Преп на кг телесно тегло.

След приема на Х-Преп на всеки час до времето за лягане трябва да се изпива по една голяма чаша течност /общо 2-3 литра/. До завършване на изследването не трябва да се приема храна.

Изпразването на дебелото черво става 5 до 8 часа след приемане на Х-Преп. При кърмачета, малки деца и пациенти в напреднала възраст, както и при пациенти с астения и тегло под нормата, трябва да се обърне голямо внимание на приемането на достатъчно течности. Не са необходими специални диетични мерки.

В деня на изследването:

Да не се закусва. Позволени са само негазирани напитки. Преди рентгенови изследвания на бъбреците в деня на изследването не трябва да се пият течности.

Колко дълго трябва да използвате Х-Преп?

Лекарственият продукт е предназначен за еднократна употреба. 


Състав:

Активното вещество е: сух екстракт от плодовете на Александрийска сена 1.92-2.76 г, стандартизиран по съдържание на хидроксиантрацен гликозид, изчислен като сенозид В 150 мг.

Другите съставки са: етанол, захароза, калиев сорбат като консервант, дестилирана вода, ароматизатори, малтодекстрин.

1 бутилка съдържа 2,75 обемни % алкохол
1 бутилка съдържа 4,16 хлебни единици. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ Х-ПРЕП:

Не приемайте Х-Преп ако сте алергични към активното вещество, или към някоя от останалите съставки. Не трябва да използвате Х-Преп при непроходимост на червата, при коремна болка от неизвестен произход, при хронични изострени възпалителни заболявания или апендицит, при тежко обезводняване със загуба на течности и електролити, при кърмачета, тъй като след прием на високи дози слабителни, съдържащи антраноид, са наблюдавани зачервяване и обрив по хълбоците, при бременност и кърмене.

При хронични изострени възпалителни заболявания или апендицит, както и при деца под 10 годишна възраст, които не са кърмачета, Х-Преп може да се използва само след консултация с лекар.
Х-Преп не трябва да се използва при кърмачета. Пациентите в напреднала възраст трябва да приемат вода в големи количества при прилагане на Х-Преп.

Специално внимание трябва да се обърне при прилагането на пациенти с неспособност за задържане на урина и изпражнения. Да се избягва продължителен контакт между кожата и изпражненията, като често се сменят пелените след приемане на Х-Преп.
Пациенти в напреднала възраст, пациенти с астения и тегло под нормата и пациенти с лабилно кръвообращение са рискови по отношение на колапс поради загуба на течности. Тези пациенти трябва да приемат големи количества вода. 


Възможни са разлики в цените и наличностите на продуктите в онлайн аптеката и във физическите ни обекти!

Коментари (3)

Маринела Колева 30 / 10 / 2016

Действа. Приятно на вкус.

Ина 15 / 08 / 2017

Искам да попитам на следващият ден след приема му продължава ли действоето ? Мога ли да започна да се хранв нормално или само някакви леки храни ?

Marvi.bg 17 / 08 / 2017

Ина

Искам да попитам на следващият ден след приема му продължава ли действоето ? Мога ли да започна да се хранв нормално или само някакви леки храни ?

Действието на продукта се изразява в деня на приема. Съветваме Ви на следващия ден от приема да приемате по-лека храна, след което може да се върнете към нормално хранене.

Подобни продукти

СТОПЕРАН 2 мг. х 8 капс.

Stoperan(Loperamide hydrocloride) 2 mg, твърди капсули Антидиарично средство. При разтройство, засилена чревна перисталтика. Терапевтични показания: Симптоматично лечение на остри и хронини диарии. Продуктът може да се прилага за намаляване
4.81лв.

Actavis, Гастроцид - при стомашни киселини, 20 мг., 14 капс.

Ефективно и трайно решение при проблеми със стомаха! Описание:Стомашно-устойчиви капсули при стомашни киселини.Активно вещество-Омепразол.Показан за прием при: -при стомашни киселини -лека форма на гастро-езофагиален рефлукс -приофил
5.22 лв.
4.75лв.

Имодиум, при остра диария и подуване на корема, 2 мг., 6 капс.

Спрете диарията още с първия прием!Върнете естествения ритъм на Вашето тяло!Ефикасен още с първия прием.Възстановява храносмилането и абсорбцията (усвояването) на течности в червата. Лесни за гълтане капсули. Описание:Забавя движението на ч
4.87лв.

Cynarix / Цинарикс, за повишаване жлъчната секреция - с артишок, 60 табл.

Растителен лекарствен продукт за повишаване на жлъчната секреция Показания:При нарушения в храносмилането, газове в червата и подуване на корема.Поддържащо лечение при жлъчно-чернодробна дисфункция. При нарушения в храносмилането, нежелани
10.18лв.

Cynarix / Цинарикс, за повишаване жлъчната секреция - с артишок, 24 табл.

Растителен лекарствен продукт за повишаване на жлъчната секреция Показания: При нарушения в храносмилането, газове в червата и подуване на корема. Поддържащо лечение при жлъчно-чернодробна дисфункция. При нарушения в храносмилането, нежела
5.93лв.

Iberogast / Иберогаст, Перорални капки (разтвор) - при стомашно-чревни заболявания, 20 мл.

Описание:Билкова формула при стомашно-чревни заболявания.Показания: - за лечение на функционални и свързани с мотилитета стомашно-чревни заболявания като синдром на нервния стомах и раздразнено дебело черво, включително смущения, наподоб
9.40лв.
Sensifluid
Curaprox
Scaler Silver спрей

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

verified by

payment methods
© 2011 Аптеки МАРВИ, всички права запазени.